Övsömör kenőcs

Virolex 50 mg/g krém – MDD

MDD Vényíró igénylő

Betegtájékoztató 1. A Telviran krém hatóanyaga az aciklovir, övsömör kenőcs okozta bőrfertőzések helyi kezelésére szolgál.

övsömör kenőcs pikkelysömör kezelés kenőcs kezdeti szakasz

A herpeszvírus okozta bőrfertőzés eleinte bizsergést, fájdalmat, bőrpírt okoz, majd kifekélyesedő hólyagok jelennek meg a száj és az arc ajakherpeszvalamint a külső nemi szervek bőrén genitális herpesz más néven a nemi szervek herpesze. A Telviran krém a herpeszvírusok elpusztításával vagy növekedésük leállításával fejti ki hatását.

Mit tehetünk az övsömör kellemetlen következményei ellen?

A hatóanyaggal végzett klinikai vizsgálatok igazolták, hogy lerövidíti a gyógyulási folyamatot és a fájdalom időtartamát. Figyelmeztetések és óvintézkedések A Telviran krém alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

 • Lássuk ezek bemutatását sorban!
 • Wörwag Pharma Mit tehetünk az övsömör kellemetlen következményei ellen?
 • Övsömör - Budai Egészségközpont
 • Az övsömör tünetei és kezelése
 • Övsömör tünetei és kezelése - HáziPatika
 • Gyógyszerkereső - EgészségKalauz

Immunkárosodásban szenvedő betegeknek ajánlott a kezelőorvos tanácsát kérni bármilyen fertőzés kezelésével kapcsolatban. A Telviran krémet csak az ajak és az arc, valamint a külső nemi szervek kezelésére szabad használni!

A száj belsejében szájnyálkahártyána szemen, szem környékén, illetve a hüvely kezelésére nem alkalmazható, mert irritálhat. Különösen ügyeljen arra, hogy a szembe ne kerüljön! Amennyiben véletlenül a krém szemébe került akkor azt alaposan langyos víz segítségével mossa ki. Beszéljen kezelőorvosával amennyiben szükségét érzi.

Az övsömör tünetei és kezelése

Ha ajak vagy genitális herpesze nagyon súlyos, vagy rosszabbodik, sürgősen forduljon orvoshoz! Övsömör, súlyos herpeszvírus fertőzés esetén, valamint immunkárosodásban pl. HIV-vírus vörös pikkelyes foltok az ügy arcán, szerzett immunhiányos tünetcsoport AIDSvagy csontvelő átültetés után szenvedő betegek herpeszvírus fertőzéseinek kezelésére aciklovir hatóanyagú tabletta szedése javasolt.

Egyéb gyógyszerek és a Telviran krém Nem valószínű, hogy az Ön által szedett egyéb gyógyszerekkel kölcsönhatás alakulna ki.

Mit tehetünk az övsömör kellemetlen következményei ellen? - Wörwag Pharma

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Terhesség, szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen övsömör kenőcs vagy gyógyszerészével. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Ilyen hatások nem ismertek.

övsömör kenőcs vörös foltok kéreggel az arcán

A Telviran krém cetil-alkoholt és propilénglikolt tartalmaz. A készítmény segédanyagként cetil-alkoholt tartalmaz, amely helyi bőrreakciókat okozhat pl.

TELVIRAN 50 mg/g krém

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A kezelést mind az először jelentkező, mind a kiújuló herpesz fertőzés első jeleinek, illetve tüneteinek fájdalom, bizsergés, kipirosodás megjelenésekor, a lehető leghamarabb kezdje el.

A kezelést ugyanakkor a későbbi szakaszban is elkezdhető, amikor már megjelentek a hólyagok.

Az övsömör

A készítmény alkalmazása felnőtteknek és 18 év alatti gyermekeknek és serdülőknek - A fertőzött bőrterület minden egyes kezelése előtt és után mosson kezet, és kerülje a bőrelváltozások dörzsölését, és törölközővel való érintését a fertőzés súlyosbodásának, illetve továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

Ha ez idő alatt nem teljes a gyógyulás, a kezelés szükség esetén legfeljebb a Amennyiben 10 nap alatt nem sikerült a teljes gyógyulást elérni, vagy ha a herpesz súlyosbodott, forduljon orvoshoz. A Telviran krém külsőleges kezelésre szolgál. Nem valószínű, hogy problémát okoz, ha az ajakherpesz kezelése során véletlenül lenyel egy kevés krémet. Ha ez a szájnyálkahártyán égető, csípő érzést okoz, vagy nagyobb mennyiséget nyelt le, forduljon kezelőorvosához!

Időskorban 65 év felett A krém vízzel könnyen lemosható, nem színezi a fehérneműt. Ha az előírtnál több Telviran krémet alkalmazott Ne lépje túl az előírt adagot! Ha az előírtnál övsömör kenőcs Telviran krémet alkalmazott, keresse fel kezelőorvosát.

övsömör kenőcs psoriasis after pregnancy

Ha elfelejtette alkalmazni a Telviran krémet Övsömör kenőcs kihagyott egy kezelést, azonnal pótolja, amint eszébe jutott. Ha már a következő kezelés időpontja közeleg, hagyja ki a kimaradt adagot. Ne alkalmazzon kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Övsömör tünetei és kezelése

Ha idő előtt abbahagyja a Telviran krém alkalmazását A herpeszes bőrfelületet a gyógyulás érdekében ajakherpesz övsömör kenőcs legalább 4, a nemi szervek herpesze esetén legalább 5 teljes napig kell kezelni. Ha idő előtt abbahagyja a Telviran krém alkalmazását, tünetei ismét rosszabbodhatnak. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával övsömör kenőcs, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Nagyon ritkán betegközül legfeljebb egy beteget érinthet azonnali típusú túlérzékenységi allergiás reakció jelentkezhet. A túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek: - bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, - az arc, az ajkak, a nyelv, illetve más testrészek duzzanata angioödéma- nehézlégzés, zihálás, fulladásérzés, - más okkal nem övsömör kenőcs láz, különösen felálláskor jelentkező elgyengülés, ájulásérzés.

Ha a felsorolt tünetek bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a Telviran krém alkalmazását és sürgősen forduljon orvoshoz! További mellékhatások Nem gyakori mellékhatások beteg közül legfeljebb egy beteget érinthet Közvetlenül a Telviran krém alkalmazása után átmeneti égető, csípő érzés fordulhat elő.

Viszketés, enyhe bőrszárazság és hámlás is előfordulhat. Ritka mellékhatások beteg közül legfeljebb egy beteget érinthet Bőrpír, bőrgyulladás bőrkiütés jelentkezhet.

 1. Hisztamin lelki okai
 2. Сушествует.
 3. Ему представилось, что он разглядывает навсегда замерзшее море.

Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

 • Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos Az övsömör kialakulásáért ugyanazon vírus felelős, amely a bárányhimlőt is okozza - ez a herpes vírusok családjába tartozó varicella zoster vírus.
 • 0, совсем не в том смысле, в каком .
 • Övsömör kezelése | BENU Gyógyszertárak
 • Элвин думал о том, насколько глубоко может уйти монитор.
 • Övsömör oka, 12 tünete és 4 kezelési módja [teljes leírás] - 27 Sellő

A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Virolex 50 mg/g krém – MDD

A dobozon feltüntetett lejárati idő Felhasználható: után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Milyen a Telviran krém külleme és mit tartalmaz a csomagolás 2 g vagy 10 g fehér, vagy csaknem fehér színű, jellegzetes illatú, homogén krém.

kiadványok