Övsömör gyógyszer

Mit tehetünk az övsömör kellemetlen következményei ellen? - Wörwag Pharma

A Telviran tabletta hatóanyaga az aciklovir. Ez a gyógyszer a vírusellenes készítmények csoportjába tartozik, elpusztítja a vírusokat vagy megakadályozza a vírusok szaporodását. A Telviran tabletta az alábbi esetekben alkalmazható: - a bőr és a nyálkahártya Herpes simplex vírus által okozott fertőzéseinek ajakherpesz, nemi szerveket érintő herpesz kezelésére kivéve az újszülöttkori Herpes simplex vírus által okozott fertőzést és az immunhiányos gyermekek súlyos, Herpes simplex vírus által okozott fertőzését ; - a Herpes simplex vírus által okozott visszatérő fertőzés kezelésére a kiújulás megelőzésére ép immunrendszerű betegeknél; - a Herpes simplex vírus által okozott fertőzés megelőzésére immunhiányos betegeknél; - övsömör herpesz zoszter kezelésére ép immunrendszerű és immunhiányos betegeknél; - bárányhimlő varicella kezelésére immunhiányos övsömör gyógyszer.

Az övsömör tünetei

Amennyiben Ön időskorú 65 év feletti vagy a veséje károsodott, kezelőorvosa csökkenteni fogja a Telviran tabletta adagját. A jelentett esetekben ezek a reakciók általában visszafordíthatók voltak a kezelés abbahagyása esetén.

A Telviran tabletta egyidejű bevétele étellel és itallal Nincsenek különleges előírások. Bőséges folyadékbevitel javasolt. Terhesség és szoptatás Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A Telviran tabletta övsömör gyógyszer és szoptatás ideje alatt csak a kezelőorvos kifejezett utasítására szedhető.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre Az aciklovir csökkentheti a koncentrálóképességet, ezért a kezelőorvos egyedileg határozza meg a gépjárművezetésre, vagy balesetveszélyes munka végzésére övsömör gyógyszer korlátozást vagy tilalmat.

Ezzel kapcsolatban a készítmény alkalmazása előtt a kezelőorvos utasítását kell kérni.

Az övsömör okai

A Telviran mg tabletta laktóz-monohidrátot tartalmaz A Telviran mg tabletta ,6 mg laktóz-monohidrátot tartalmaz tablettánként. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

övsömör gyógyszer

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A kezelést mind az először jelentkező, mind a kiújuló betegség első jeleinek, tüneteinek fájdalom, bizsergés, kipirosodás megjelenésekor a lehető leghamarabb el kell kezdeni.

övsömör gyógyszer

A tablettákat egészben vagy széttörés után kevés vízzel kell bevenni. Fontos, hogy a kezelés során bőven fogyasszon folyadékot. Az Ön számára szükséges adag attól függ, hogy mely fertőzés kezelésére kapta a Telviran tablettát. A készítmény ajánlott adagja: Felnőttek Herpes simplex vírus által okozott fertőzések kezelésére a készítmény ajánlott adagja mg naponta 5-ször napközben kb.

Berky Zsolt nagyon kedves, figyelmes és segítőkész.

Súlyos fertőzés esetén 5 napnál hosszabb kezelést is rendelhet az orvos. Immunkárosodásban vagy felszívódási zavarban szenvedő betegek esetében a napi adag 5-ször mg-ra napközben kb. A Herpes simplex vírus által okozott visszatérő fertőzés kezelésére a kiújulás megelőzésére ép immunrendszerű betegeknél a készítmény ajánlott adagja mg naponta 4-szer, kb. Elegendő lehet napi 3-szor mg, esetenként 2-szer mg is.

övsömör gyógyszer

A kezelést hónaponként rendszeresen meg kell szakítani. Herpes simplex vírus által okozott fertőzés megelőzésére immunhiányos betegeknél a készítmény ajánlott adagja mg naponta 4-szer kb.

Súlyosan immunhiányos betegeknél vagy felszívódási zavarban naponta 4-szer mg-ra 6 óránként bevéve is szükség lehet. Övsömör és bárányhimlő kezelésére a készítmény ajánlott adagja mg naponta 5-ször napközben kb. A kezelést minimum hét napig kell folytatni. A kezelés annál hatásosabb, minél hamarabb kezdődik, lehetőleg az első bőrtünet megjelenését követő 24 órán belül.

Betegtájékoztató

Alkalmazása gyermekeknél Herpes simplex vírus által okozott fertőzés kezelésére és a fertőzés megelőzésére immunhiányos gyermekeknél 2 éves kor alatti gyermekek részére az ajánlott adag a szokásos felnőtt adag fele: mg naponta 5-ször.

A 2 éves kor alatti gyermekek kezelésére javasolt alacsony adagok előállítására a Telviran tabletta nem alkalmazható, erre a övsömör gyógyszer más aciklovir készítményt övsömör gyógyszer majd az orvos.

Két éves kor felett a teljes felnőtt adag adható mg naponta 5-ször, napközben 4 óránként. Bárányhimlő kezelésére immunhiányos gyermekeknél a javasolt adag testtömeg kilogrammonként 20 mg naponta 4-szer, ez általában 2 éves kor alatt naponta 4-szer mg, 2 és 5 éves kor között naponta 4-szer mg, 6 éves korban, illetve 6 éves kor fölött naponta 4-szer mg aciklovir adását jelenti.

Az egyszeri adag nem haladhatja meg a mg-ot. A kezelést 5 napig kell folytatni. Különleges betegcsoportok Vesekárosodás esetén az orvos az adagolást a vesefunkció függvényében és a fertőzés típusának megfelelően fogja meghatározni. A Telviran tablettával történő kezelés során a megfelelő folyadékbevitelről gondoskodni kell. Idős korban 65 év felett ép veseműködés és megfelelő övsömör gyógyszer esetén nincs szükség az adagolás módosítására.

övsömör gyógyszer

Idős betegek esetében azonban számolni kell a vesekárosodás lehetőségével, és az adagolást csökkent veseműködésű betegeknél a vesefunkció függvényében kell módosítani. Ha az előírtnál több Telviran tablettát vett be Ha az előírtnál több Telviran tablettát vett be, azonnal forduljon kezelőorvosához, mert orvosi segítségre lehet szüksége!

Övsömör kezelése | BENU Gyógyszertárak

A túladagolás tünetei lehetnek: hányinger, hányás, fejfájás, zavartság. Ha elfelejtette bevenni a Telviran tablettát Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására, folytassa a kezelést az előírtak szerint.

Ha idő előtt abbahagyja a Telviran tabletta szedését Gyógyszere szedését ne hagyja abba önkényesen, mert ez állapotában visszaesést okozhat.

övsömör gyógyszer

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így övsömör gyógyszer a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ha a ritkán előforduló túlérzékenységre utaló következő tünetek bármelyikét észleli, hagyja abba övsömör gyógyszer készítmény szedését, és azonnal forduljon kezelőorvosához: - nehézlégzés, - mellkasi szorító érzés, - szédülés, ájulás, - a szemhéj, az arc, az ajkak és a torok vagy más testrészek megduzzadása, mely légzési, nyelési nehézséggel jár angioödéma- bőrkiütés, viszketés.

Ha a bőr és a szemek sárgaságát, tompa jobb bordaív alatti vagy gyomortáji fájdalmat, hányingert, sötét vizeletet ezek a tünetek májkárosodásra utalhatnakvagy a kezek, lábak, arc duzzanatát, a vizelet mennyiségének csökkenését, fejfájást, magas vérnyomást ezek a tünetek vesekárosodást jelezhetnek tapasztal, haladéktalanul forduljon orvosához!

Gyakori mellékhatások 10 beteg közül legfeljebb egy övsömör gyógyszer érinthet - hányinger, hányás, hasmenés, hasi fájdalom - fejfájás, szédülés - viszketés, bőrkiütés, beleértve a fényérzékenységi reakciót is Nem gyakori övsömör gyógyszer beteg közül legfeljebb egy beteget érinthet - vörös domború folt van a kezén - fokozott hajhullás Ritka mellékhatások beteg közül legfeljebb egy beteget érinthet - túlérzékenységi reakció, mely okozhat légzési nehézséget, szédülést, ájulást anafilaxiás reakcióvagy az arc- és a torok duzzanatát, mely légzési, nyelési nehézséggel övsömör gyógyszer angioödéma - nehézlégzés - a májfunkciós értékek vérszintjének átmeneti emelkedése - a vesefunkciós értékek vérszintjének emelkedése Nagyon ritka mellékhatások betegközül legfeljebb egy beteget érinthet - remegés, nehezen kontrollálható mozgás, beszédzavar, görcsrohamok, aluszékonyság, agyi működészavar enkefalopátiakóma, izgatottság, zavartság, hallucinációk, pszichotikus tünetek pl.

Mi az övsömör?

Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti V. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Hogyan kell a Telviran tablettát tárolni?

Övsömör oka, 12 tünete és 4 kezelési módja [teljes leírás] - 27 Sellő

Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

  1. Maszk vörös foltok az arcon
  2. Kiütések vörös foltok formájában a lábakon
  3. Apró piros foltok a hasán viszketnek

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a bomlás látható jeleit pl. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel.

kiadványok